Designa en hundmugg med din vovve!

2020-05-22
Skapa en mugg med din hund

Vilken är din favorithund? Visa det med en hundmugg!

Det är känt att hundar är som sina hussar och mattar, inte bara utseendemässigt utan också karaktärsmässigt. Och precis som människor är de alla unika! Därför har vi tagit fram ett stort urval av hundraser och roliga symboler för att ge dig möjligheten att designa din alldeles egna hundmugg. Så att du kan njuta ditt morgonkaffe eller te med ett stort leende.

Golden Retriever, den klassiska familjehunden

Golden Retrievers är inte bara populära som familjehundar, de är även duktiga på att hjälpa blinda och agera räddningshundar. De är väldigt lugna till sinnet, men gillar också äventyr och älskar att leka och bada. Så en hund som är både gosig och rolig att leka med. Om du har en Golden och Labrador, gör en hundmugg med dina vänner och en kul text.

En kompis med skägg

En Schnauzer är en hund med attityd. Den är tuff, elegant och envis. De är aktiva, lekfulla och alltid redo för action! Schnauzer-hundar anpassar sig väl till familjelivet, både på landet och inne i stan. Men ursprungligen användes de som stallhund för att de trivdes särskilt väl med hästar. Och därifrån fick Schnauzern ett beteende som många andra hundar saknar, den fångar sina byten med tassarna, s.k. råttfångarkonsten. 🙂 Om du har en Schnauzer gör en hundmugg med honom, dig själv och en fin symbol.

Fler än 101 fläckar

Dalmatinen har sitt ursprung i Medelhavsområdet och då speciellt Dalmatiens kusttrakter utmed Adriatiska havet. De brukade eskortera diligenser och hästekipage, samt vakta i stall för att förhindra bränder. Dalmatinen är en utpräglad sällskapshund med låg jaktinstinkt. Om du har en Dalmatin, gör en fin hundmugg med er båda och lägg till en text.

Tuffa killar är också söta! 😉

Pitbulls är en kraftig och atletiskt byggd ras som är avlad med fokus på sina kamp-egenskaper. Bulldogs är ett muskulöst litet kraftpaket vars krabbliknande gång utstrålar styrka, stabilitet och kraftfullhet. De avlades fram för tjurhetsningssyften och är fina vakthundar. Så två raser som är både starka och goa. Men de har tyvärr rykte om sig att vara aggressiva. Så låt oss ändra det med en gullig Bulldog- eller Pitbullmugg.

Jogga och spring med din vinthund

Vinthundar är en slank hundrastyp med en kropp byggd för fart och snabbhet. Den snabbaste hundrasen, Greyhound, är kanske den mest kända vinthunden. De är de snabbaste hundarna i världen, och kan springa upp till 65 kilometer i timmen. Vinthundar har stort motionsbehov, de är sprinterhundar och galoppörer som behöver få springa av sig. Idag är de främst sällskapshundar, de utstrålar en särpräglad värdighet och är ofta reserverade mot främlingar, men tillgivna mot de egna.

”Petite friends” är riktiga lyxhundar

Chihuahuas och Maltese-hundar är de perfekta hundarna att ta med sig! Chihuahua är den minsta hunden i världen och har de kändaste ägarna och den längsta livslängden. Den känner sig hemma på de stora scenerna, i handväskor som bärs av stjärnor som Madonna, Britney Spears och Paris Hilton. Maltesern är en mild, intelligent dvärghund med snabb uppfattningsförmåga. Den trivs fint inomhus och på små ytor. Även de är kända för lyx och flärd och har alltid varit populära inom de över samhällsskikten. Det sägs att det såldes en malteser för motsvarande 17 500 kronor redan på 1400-talet

Köp inte din nästa hund, adoptera istället!

Det har gjorts många filmer om hundar som övergivits och sen hittar ett nytt hem hos en kärleksfull familj. Och ingen har väl missat historien om Arthur och Mikael Lindnord som träffades under VM i Adventure Racing i Ecuador 2014 över en köttbulle? Nu görs det en storfilm om Arthurs öde, och det är Hollywoodstjärnan Mark Wahlberg som kommer att spela rollen som Mikael. Så kom ihåg, det finns alltid en liten hund där ute som väntar på att bli adopterad.

Men vi har många fler!

Du kommer att hitta många fler raser i vårt bibliotek. Och även generella hundraser och hundtassar. I vårt designverktyg så väljer du din favorithund, lägger till figurer och symboler, skriver en personlig text och lägger till emojis om du vill. Sen väljer du din favoritfärg; gul, blå, röd, orange, grön, vit eller svart. Eller varför inte beställa en av varje? 😃
Så designa din alldeles egna, unika hundmugg här och nu! De är även perfekta att ge bort som personlig present, till vänner och familj som har hundar.

Fler exempel och information